Előzetes cégalapítási konzultáció

Amennyiben vállalkozás alapítását tervezi célszerű a lehetőségeket egy előzetes megbeszélés keretében áttekinteni.

Már a gazdálkodási forma meghatározása is jelentős hatással lesz adózásunkra és lehetőségeinkre. Nem mindegy, hogy egyéni vállalkozást, betéti társaságot, korlátolt felelősségű társaságot, vagy részvénytársaságot indítunk, hiszen mindegyik másféle jogi és adózási kötelezettségeket és lehetőségeket rejt magában.


Az alapító okirat sok olyan adatot tartalmaz, melyeket, ha nem körültekintően választunk meg, jelentős adóteher keletkezhet a vállalkozásnál. Ezekre a kérdésekre általában a könyvelő iroda választ tud adni, mint a jogász kollégák, akiknek ezekre a hatásokra nem mindig van rálátásuk.

 

Üzleti terv készítése

Ahhoz, hogy egy új projekt vagy beruházás megvalósításáról megalapozott véleményt tudjunk mondani üzleti tervet kell készíteni. Az üzleti tervnek tartalmaznia kell minden olyan információt, amely rendelkezésre áll vagy elérhető. Ezek közül különösen számba kell venni a projekt, beruházás megvalósításával összefüggő kiadásokat, ideértve az esetleges kapcsolódó hitelfelvétel költségeit, a projekttel elérhető bevételeket, illetve a projekt működési költségeit. Nagyon fontos, hogy minden kapcsolódó adótétel is kalkulálásra kerüljön.

Ez az oldal a SPEEDPAGE weboldal készítővel készült